Zwambestrijding

Zwambestrijding laat je het best uitvoeren door specialisten. Zwam tast hout aan dat al enige tijd vochtig is en veroorzaakt houtrot waardoor de constructie binnen afzienbare tijd ernstig kan verzwakken. De huiszwam bijvoorbeeld is in staat om binnen een half jaar de draagkracht van een vloer met 50% te verminderen. Zwam groeit niet alleen op en in hout, maar ook over en door muren heen. Huiszwam baant zich een weg door de metselmortel heen en kan zo ook naast gelegen panden aantasten. Iedere zwam soort heeft zijn specifieke kenmerken en eigenschappen en dat vraagt om een specifieke aanpak van zwambestrijding.

 • Zeer ervaren vochtspecialist  (30 jaar ervaring)
 • Voor altijd van uw vervelend vochtprobleem verlost
 • Gratis diagnose en gesprek
 • Altijd scherpste prijsgarantie

Zwam definitief bestrijden

Zwambestrijding ofwel het bestrijden van huiszwam is een klus die je beter laat behandelen door een expert. De huiszwam heeft wel een tamelijk typisch voorkomen, en kan je ook met een aandachtig lekenoog vaststellen.

Als je kelderzwam opmerkt in je muren dan is het aangewezen om onmiddellijk op te treden. Vochtproblemen in huis zorgt voor heel wat nadelen en kunnen grote gevolgen hebben voor de waarde van uw huis.

Als er vocht aanwezig is in de houtconstructie van je woning heb je te meestal te maken met zwam aantasting.  De meest effectieve oplossing is je een deel of de volledige houten vloer vervangen voor goede zwambestrijding.

Zwambestrijding door een vakman

Vochtmanneke beschikt over een professioneel systeem, voor verwijdering van zwam op een comfortabele manier. Dit is een behandeling die de zwammen permanent verwijdert.

Om (huis) zwam effectief te bestrijden, werken we volgens een totaalconcept:

 1. Onze zwamspecialist komt bij u lang voor een grondige inspectie, zo kunnen we meteen de schade opmeten en u een passende behandeling voorstellen.
 2. Na de diagnose ontvangt u van ons een gratis prijsofferte
 3. Ben je akkoord met de offerte dan starten we met verwijderen van het door zwam aangetaste houtwerk en besmette delen. We verwijderen de pleisterlagen van de stukken muur waarop zwam voorkomt. De aangetaste muren wordt met een gasbrander behandeld en nadien besproeid met een zwambestrijdingsmiddel.
 4. Daarna gaan we over tot het behandelen van besmette de muren, grond en overige houten delen.
 5. Na de zwambestrijding is het soms nodig om een herstelsysteem toe te passen.

Huidvriendelijke werking van onze lasermethode

Bij ernstige zwam aantasting zijn we verplicht om de muren te injecteren, op die manier kunnen we de binnenkant van de muren bestrijden tegen zwam. Vochtmanneke geeft 20 jaar garantie op zwambestrijding.

De beste behandeling voor de laagste prijs

zwambestrijding

Wij zijn overtuigd van onze aantrekkelijke prijsstelling die van toepassing is op uw vervelende situatie. Indien u ergens anders ook een prijsofferte zoek vragen voor een zelfde behandeling zal u merken dat wij een van de goedkoopste zijn. Bij ons bent u er zeker dat u altijd de scherpste prijs betaalt voor uw behandeling.

Vrijblijvend gesprek en diagnose

Wilt u weten wat u tegen zwam kunt doen? Tijdens een bezoek bij u ter plaatse gaan we de precieze oorzaak van het probleem bepalen, u alle informatie en we beantwoorden al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave, afgestemd op uw vochtprobleem. Dit is volledig kosteloos. U kunt altijd een afspraak maken met onze vochtspecialist op een moment dat het u schikt. Bel 0486/81 50 25 of mail: info@meesterklusser.be of ga naar het contactformulier hier op onze website.

Andere veel voorkomende behandelingen

Vochtbestrijding woning Vochtbestrijding kelderVochtproblemen oplossenKelder waterdicht makenOpstijgend vochtOptrekkend vochtVochtbestrijdingKelderdichtingCondensproblemenInjecteren murenVochtprobeemVochtproblemenVochtige murenVochtbehandeling –  VochtverwijderingWater in de kelderSchimmel in de kelder

Nieuws

Premies voor vochtbestrijding

Heb je vochtproblemen? Geen paniek. Je hoeft dit niet volledig zelf te betalen. Dankzij de Vlaamse renovatiepremie schakel je probleemloos een vochtspecialist in zonder dat je er een financiële kater aan overhoudt. Bent u eigenaar-bewoner of verhuurt u een te renoveren woning via een sociaalverhuurkantoor ? En is de woning minimaal 25 jaar oud? Mogelijk komt u in aanmerking voor een premie voor vochtbestrijding van de Vlaamse overheid. Deze premie valt onder de Vlaamse renovatiepremie en wordt aangeboden voor o.a. het behandelen van muren tegen opstijgend vocht door het injectie.

Behandelen van optrekkend vocht in binnen- en buitenmuren (premie 750 euro)

 • door een onderkapping
 • door het plaatsen van een waterkerende laag
 • door injectie of diffusie van waterdichtende middelen
 • herstelling van muurvoeten als gevolg van bovenstaande werken komen ook in aanmerking.

Wil je meer weten over de Vlaamse renovatiepremie en de precieze voorwaarden? Surf naar www.wonenvlaanderen.be of u kan deze premie aanvragen bij de dienst Wonen-Vlaanderen in uw provincie. Ook geven sommige gemeentes een extra premie voor de behandeling van opstijgend vocht. Op www.premiezoeker.be kan u ontdekken of uw gemeente dit aanbiedt.

Zwambestrijding

Huiszwam  is een schimmel die schadelijk is voor hout. Het komt voort van schimmelschade in gebouwen dat ontstaat na vochtproblemen. De echte huiszwam is zelf zeer moeilijk te bestrijden. Dit laat je beter over aan een zwambestrijder,  dit is iemand die beschikt over professionele apparatuur om vocht te achterhalen en te verwijderen. Voordat er een zwambestrijding uitgevoerd kan worden moet er eerst een uitgebreide zwaminspectie worden gedaan, nadien kunnen pas de schimmel- en vochtproblemen oplost worden. De keuze van de zwambestrijder is het moeilijkst want meestal heb je de specialisten die je terugvindt via het internet nog nooit aan het werk gezien en ken je ze helemaal niet. Zullen de zwammen door vakbekwame medewerkers uitgevoerd worden? Zal u er terecht kunnen voor huiszwam, porienzwam en kelderzwam? Zullen ze garantie bieden op de werkzaamheden? Zullen ze de zwammen bestrijden binnen het afgesproken budget? Zullen de werken op tijd gedaan zijn? Allemaal vragen waar je op voorhand geen antwoord op weet. Bij ons ben je zeker dat alles op wieltjes verloopt volgens u wensen en behoefte.

Onze klanten komen van overal in de Provincie West-Vlaanderen, o.a. uit : Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Deerlijk, Dentergem, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede, DJ Houthulst, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Meulebeke, Middelkerke, Moorslede, DJ Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Oudenburg, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Vleteren, Waregem, Wervik, Wevelgem , Wielsbeke, Wingene, Zedelgem, Zonnebeke, Zuienkerke tot uit Zwevegem