Schimmel in de kelder

Hoe komt schimmel in de kelder?

Heb je schimmel in de kelder en ben je benieuwd naar de oorzaak hiervan. Of heb je er last van en ben je benieuwd hoe je het kunt laten verwijderen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Schimmel in de kelder is een vervelend probleem! Schimmel komt meestal voor in oudere huizen, ze groeien op plaatsen waar het vochtig is en één van die plaatsen in huis waar je het vaakst schimmel ziet is in de kelder.

Het is een ernstige zaak die u het best laat oplossen door een specialist want schimmel betekend dat u te maken hebt met een vochtprobleem.

Mogelijke oorzaken van schimmel in de kelder

Oorzaak door condensatie: Een hoge vochtigheid en koude temperaturen in de kelder produceert veel condensatie. Condensatie verzamelt op koude zoals metalen buizen, koude betonnen kelder verdiepingen en op muren.

Schimmel door overstroming: Een van de grootste oorzaken van schimmel in de kelder is overstroming. Als een huis is overstroomd, loopt het het water naar beneden in de kelder en blijft daar lang staan nadat de andere kamers zijn opgedroogd. Gevaarlijke schimmels zoals giftige zwarte schimmel kan beginnen te groeien na een overstroming. Deze schimmels beginnen  te groeien als materialen al enkele dagen nat zijn.

Het probleem van schimmel in de kelder oplossen

Er zijn vele bronnen van vocht in de kelder. En een water probleem in de kelder duurt meestal een lange tijd om te drogen. Dit komt omdat de kelder geen zonlicht krijgt, weinig ventilatie en vaak vochtig is.  Als schimmel begint te groeien in de kelder zal het waarschijnlijk een lange tijd onopgemerkt blijven, omdat de meeste mensen niet zoveel tijd doorbrengen in hun kelders. Mensen reinigen zelden hun kelders en stof en vuil helpt schimmel te groeien. Schimmel graag groeien op een aantal van de bouwmaterialen in de kelder. Sommige favorieten zijn gipsplaten, hout en isolatie …

Schimmel van kelder lekken

Lekkende leidingen in de kelder of in nabijgelegen kamers zorgen voor schimmelgroei in de kelder. Water in de grond kan ook zijn vinden naar de kelder via scheuren in de muren.
Zodra het water in de kelder verdampt is verhoogt het de luchtvochtigheid in de kelder. De vochtigheid blijft dan meestal hoog dankzij slechte ventilatie en geen zonlicht. Sommige schimmels kunnen beginnen te groeien in de kelder door dit hoge niveau van vochtigheid.

Tekenen van schimmel in de kelder

Een van de duidelijkste tekenen dat u schimmel hebt in uw kelder is de geur. Door de stilstaande lucht in de kelder, gaan geuren opbouwen en worden ze zeer opvallend. Een muffe geur in de kelder is een teken dat uw waarschijnlijk een schimmel probleem hebt.

Als je op zoek gaat naar schimmel in de kelder moet je kijken of je tekenen van vocht te vind. Gebieden waar er tekenen van waterschade of lekkages zijn dat zijn  waarschijnlijk de plekken voor schimmelgroei.

Schimmel kan groeien op voorwerpen of bouwmaterialen gemaakt van organische stoffen. In de kelder kunnen deze oppervlakken overal worden gevonden zoals op gipsplaten, houten frames, tapijt, isolatie, behang, meubels of kartonnen dozen.

Schimmel Inspectie

Als je zelf de schimmel in uw kelder niet kan vinden, maar u vermoedt dat het er groeit, laat u best ons team langskomen.  Wij kunnen schimmel testen uitvoeren met behulp van schimmels testkits. Zowel de lucht en oppervlakken kunnen worden nagekeken op schimmelsporen.

Waar schimmel groeit in de kelder

Enkele van de meest voorkomende plaatsen waar schimmel groeit in de kelder zijn:

  • Muren
  • Spowmuren
  • Houten frames
  • Plafond
  • Vloer
  • Isolatie
  • Opbergdozen
  • Meubilair
  • Leidingen en ventilatieopneingen

U kan schimmel in het huis voorkomen

Als de luchtvochtigheid in de kelder daalt onder de 55% zal luchtvochtigheid de oorzaak zijn van nieuwe schimmelgroei. Luchtontvochtigers vermindering de vochtigheid in huizen. Het Circuleren van de lucht in de kelder helpt ook. Om in de kelder schimmel te voorkomen moet u vocht minimaliseren.  De eventuele vocht problemen vinden zoals water in de kelder,  lekkende leidingen, condensatie of een lekkend plafond.

De beste behandeling voor de laagste prijs

Wij zijn overtuigd van onze scherpe prijzen die van toepassing zijn op uw specifiek vochtprobleem.

Indien u elders een prijsofferte zal opvragen voor een zelfde behandeling zal u onmiddellijk het prijsverschil zien.

Bij ons bent u er zeker van dat u altijd de scherpste prijs betaalt voor uw vochtbehandeling.

Vrijblijvend gesprek en diagnose

Tijdens een diagnose en vrijblijvend gesprek bij u thuis gaan we het schimmelprobleem achterhalen, krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave, afgestemd op uw vochtprobleem, alsmede het aantal hierbij benodigde behandelingen. Dit is kosteloos. U kunt altijd een afspraak maken voor een vochtbehandeling met onze vochtspecialist op een moment dat het u schikt. Vul het contactformulier hier op de website in, via mail: info@meesterklusser.be of vochtmanneke1965@outlook.be . Je kan ons ook telefonisch contacteren op : 0479/95 88 00

Andere veel voorkomende behandelingen

VochtverwijderingCondensproblemenVochtbestrijding woningZwambestrijdingVochtproblemen oplossenVochtbestrijding West VlaanderenVochtbehandelingSchimmel in de kelderVochtplekkenLekkage kelderKelder waterdicht makenSchimmels verwijderenKelder droog makenWater in de kelderVochtige muren behandelenSchimmel op de muurDoorslaand vochtVochtprobleemVochtbestrijding kelderInjecteren murenVocht in de kelderVochtige murenKelder droog makenOpstijgend vochtOptrekkend vochtVochtbestrijdingKelderdichtingVochtproblemenOpstijgend vocht behandelen

Onze klanten komen van overal in de Provincie West-Vlaanderen, o.a. uit : Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Deerlijk, Dentergem, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede, DJ Houthulst, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Meulebeke, Middelkerke, Moorslede, DJ Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Oudenburg, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Vleteren, Waregem, Wervik, Wevelgem , Wielsbeke, Wingene, Zedelgem, Zonnebeke, Zuienkerke tot uit Zwevegem