Zo verwijder je de schimmel in je huis

Het hebben van schimmel in je huis is een veelvoorkomend probleem. Doordat je hierdoor last kunt krijgen van je gezondheid en omdat het erg lelijk staat, is het verstandig om de schimmel te verwijderen. Maar hoe doe je dit precies? In dit artikel lees je over verschillende tips tegen schimmel in huis.

Ventileer het huis

Schimmels ontstaan doordat het vocht blijft hangen in je huis. Het is daarom zeer verstandig om je huis goed te ventileren. Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat je regelmatig wat deuren en ramen openzet voor een goede doorstroming van de lucht. Daarnaast is het ook verstandig om afzuiging te gebruiken in de vochtige ruimtes. Denk hierbij vooral aan de badkamer en aan de keuken.

Controleer regelmatig op lekkages

Lekkages kunnen ervoor zorgen dat er veel vocht in je huis komt. Hierdoor kunnen schimmels ontstaan. Zorg er dus voor dat je regelmatig controleert op lekkages. Als er een lekkage is, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen. Schakel hierbij hulp in van een expert.

Het gebruik van schimmelwerende verf

Als je in een huis woont die erg vochtig blijft, dan is het verstandig om drastischere maatregelen te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van schimmelwerende verf. Deze verf zorgt ervoor dat de schimmelgroei wordt geremd via bepaalde stoffen. Daarnaast is het bijna onmogelijk voor de schimmel om te hechten aan de verf. Het is verstandig om dit te gebruiken in vochtige ruimtes als de badkamer of keuken.

Het onmiddellijk verwijderen van schimmels

Het is erg belangrijk om je huis regelmatig te controleren op schimmels. Als je er een ziet, is het verstandig om deze direct te verwijderen. Een schimmel kan zich namelijk razendsnel verspreiden en is erg slecht voor de gezondheid. Als je een schimmel wilt verwijderen is het verstandig om beschermende kleding te dragen. Gebruik een oplossing van water en bleekmiddel om het te vernietigen.

Regelmatig reinigen

Het is verstandig om vochtige oppervlaktes in je huis regelmatig te reinigen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een schimmelwerend schoonmaakmiddel gebruiken. Hierdoor voorkom je dat schimmels kunnen groeien op de vochtige oppervlakken. Lukt het niet zelf? Schakel dan een professional in om je hierbij te helpen.