Kelderdichting Oost-Vlaanderen

Kelderdichting Oost-Vlaanderen gezocht? Vochtmanneke is de referentie in oplossen van vochtproblemen in Oost-Vlaanderen en ver daarbuiten. Optrekkend vocht, doorslaand vocht, kelderdichting, schimmelbestrijding, condensproblemen oplossen … is onze specialiteit. Na een diagnose bij u thuis door een vochtspecialist krijgt u het nodige advies en wordt offerte opgesteld.

Kelderdichting  Oost-Vlaanderen onze specialiteit

Kelderdichting in Oost-Vlaanderen is iets waar wij jarenlang mee bezig zijn, we hebben meer dan 500 kelders alweer droog gemaakt.
Waar wij voorheen af en toe in Oost-Vlaanderen kwamen zijn wij er de laatste 20 jaar bijna iedere week wel aan het werk.

Kelderafdichting is vaak een jarenlang vochtprobleem wat in Oost-Vlaanderen erg jammer is omdat een kelder vaak meer is dan een opbergplaats voor goederen. Een kelder moet waterdicht zijn en wij zullen u kelder definitief waterdicht maken.

Op Vochtbestrijding krijgt u bij ons een waterdichte garantie van 10 jaar.

Onze oplossing in Oost-Vlaanderen

Wij gaan de muren en vloeren in uw kelder injecteren. Deze techniek zorgt ervoor dat optrekkend vocht verdwijnt en niet terug komt! Indien de vochtproblemen in uw kelder van zodanige grote zijn dat er echt veel water in de kelder staat dan moeten we overgaan tot kelderdichting.

Vochtmanneke uw partner in kelderdichting Oost-Vlaanderen

Kelderdichting Oost-Vlaanderen heeft jaren ervaring met het professioneel uitvoeren van injecties en gebruikt een speciaal samengesteld product dat zijn doeltreffendheid doorheen de vele jaren heeft bewezen in allerlei gebouwen. Wij gaan de muren injecteren met een gel om het opstijgend vocht tegen te gaan. De werkwijze hiervoor is simpel, we gaan gaten boren in de binnenmuur met een tussenafstand van 10 cm en dit net boven de plint van de vloer. Deze gaten worden nadien met een injectiemachine opgevuld.

De beste behandeling voor de laagste prijs

Wij zijn overtuigd van onze aantrekkelijke prijsstelling die van toepassing is op kelderdichting. Bij ons bent u er zeker van dat u bij ons altijd de scherpste prijs betaalt voor uw behandeling.

Vrijblijvende diagnose en gesprek

Tijdens een gratis vochtdiagnose en een vrijblijvend gesprek bij u ter plaatse krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave, afgestemd op uw vochtprobleem, alsmede het aantal hierbij benodigde behandelingen, . dit is kosteloos. U kunt altijd een afspraak maken met onze vochtspecialist op een moment dat het u schikt. Vul het contactformulier hier op de website in, via mail: info@meesterklusser.be of vochtmanneke1965@outlook.be . Je kan ons ook telefonisch contacteren op : 0479/95 88 00

Andere veel voorkomende behandelingen

VochtverwijderingCondensproblemenVochtbestrijding woningZwambestrijdingVochtproblemen oplossenVochtbestrijding West VlaanderenVochtbehandelingSchimmel in de kelderVochtplekkenLekkage kelderKelder waterdicht makenSchimmels verwijderenKelder droog makenWater in de kelderVochtige muren behandelenSchimmel op de muurDoorslaand vochtVochtprobleemVochtbestrijding kelderInjecteren murenVocht in de kelderVochtige murenKelder droog makenOpstijgend vochtOptrekkend vochtVochtbestrijdingKelderdichtingVochtproblemenOpstijgend vocht behandelen

Fouten bij kelderdichting

Rond het dichten van kelders, zowel in oude als in nieuwe woningen, bestaan nog steeds veel misverstanden en worden er veel fouten gemaakt. Tegenwoordig is het nochtans technisch niet meer zo moeilijk om zelfs in een moeras kelders te bouwen die perfect waterdicht zijn. Panellid Eddy Cruysberghs somt enkele veelgemaakte fouten op.

Fout 1: drainage rond de kelder

De grootste blunder die nog steeds gemaakt wordt, is het plaatsen van drainage aan de voet van de kelder of nog erger, onder de keldervloer. Niet alleen is er een vergunning nodig om het grondwater te verlagen, maar vooral door het onvermijdelijk meepompen van fijn slib, ondermijn je letterlijk de woning. Je kan een filter rond de drainage nooit perfect maken. Ofwel slibt het filterdoek dicht, ofwel trek je het fijn slib uit het zand. Dit kan leiden tot zeer ernstige scheuren en nefaste verzakkingen doorheen de volledige woning. Deze overtollige kost kan je beter aanwenden voor een degelijke waterdichting. Laat het grondwater waar het zit.

Fout 2: kelderdichting niet tot aan maaiveld

Een andere fout is het niet doortrekken van de kelderdichting tot aan het niveau met het maaiveld. Je bouwt een kelder en maakt deze waterdicht. Daarna is er de plaatsing van de welfsels en wordt het gelijkvloers erop gemetseld. En dan vergeet men dat er onder het maaiveld nog enkele lagen bakstenen zitten die niet ingepakt zijn met een waterkeringsfolie, of die niet gedicht zijn door de kelderdichting door te trekken. Vaak zijn deze lagen zelfs nog niet eens opgevoegd, waardoor het hemelwater rechtstreeks in de keldermuren loopt. Door de dikte van de keldermuren lijkt het dan of de kelder zelf lek is. De insijpelingen van regenwater aan de maaiveldzone gaan dikwijls horizontaal doordringen tot in de chape van het gelijkvloers.

Fout 3: te ondiepe kelder

Regelmatig kan men vaststellen dat de hoogte van een normaal begaanbare kelder (2 m tot 2,25 m) in de praktijk niet gevolgd wordt door de angst van de aannemer om hem te diep te maken en dan onder het grondwater te zitten. Maar als je vaststelt dat deze kelders in de winter ook niet waterdicht zijn, mag je je toch vragen stellen. Bovendien wordt de grond rond de kelders in de wintermaanden op de meeste plaatsen totaal verzadigd met hemelwater. Dit hemelwater is even nat als het grondwater. Dit hoeft dus geen enkele beperking op te leggen aan de ontwerpkeuze van de bouwheer of de keuze van de plaats van de kelder.

Fout 4: aansluitnaden in een betonnen kelder niet dicht

Een betonnen kelder is op zich relatief waterdicht bij een dikte van 30 cm. Hier zijn het vooral de aansluitnaden en doorvoeren die niet altijd correct uitvoerbaar zijn. Met enkele injecties met 2K- hydro-expanderende polyurethaanharsen door een gespecialiseerde firma is dit probleem snel en definitief opgelost.

Tags: – Picknicktafel kopencuisine exterieure –  Table pliante promo –  Energieprijzen vergelijken  –  Trouwringen witgoud diamant –  Houtskeletbouw –  Linkbuilding bureau –  Webshop laten bouwen